actueel

Op woensdag 30 mei gaan 15 leerlingen van de VSO afdeling van de Mackayschool  uit Meppel de Alpe d’Huez per fiets beklimmen. Ook leerlingen uit de gemeente Steenwijkerland en Westerveld zullen hier aan deelnemen. De Mackayschool is een school voor leerlingen met een verstandelijke beperking. Zij zijn aangewezen op een speciale vorm van onderwijs.


De Mackayschool wil niet inzetten op de beperking van de leerlingen, maar op de mogelijkheden en het verleggen van grenzen. Daarom gaan ze fietsend deze beroemde berg beklimmen.


Het beklimmen van de Alpe d’Huez wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting de Beweging. De stichting heeft als doel: Jongeren met een beperking kansen geven door te ervaren dat trainen en samenwerken kan leiden tot prestaties die vooraf onmogelijk lijken.


Naast de trainingen hebben de leerlingen zich ook nog ingezet voor een goed doel. Door het verkopen van speciaal ontworpen bidons hebben ze geld ingezameld voor het KWF fonds en de Hartstichting. Leerlingen van de Smikkelbar (leerproject kantine) van CSG Eekeringe uit Steenwijk hoorden dit en kwamen ook in actie. Op woensdagochtend kwamen drie leerlingen een cheque overhandigen ter ondersteuning van de goede doelen.

Geplaatst op maandag 28 mei 2018