Wintersportkamp Sportklas Feldberg 2017Dag 4

 

Vol spanning ging donderdagochtend de gordijnen weer open, gelukkig een strak blauwe lucht. En aan de vlaggen buiten konden we zien dat de wind een stuk minder krachtig was dan de dag ervoor. Kortom, ideale omstandigheden voor een topdagje skiën.

De ochtend sessie gingen alle groepen nog met hun skileraar mee om al het geleerde van de afgelopen dagen nog even te verfijnen. En waar de pistes op de Feldberg door de weersomstandigheden niet altijd even goed waren en je vaak niet veel kon zien door de mist, konden we vandaag genieten van een weids uitzicht en waren de uitlopers van de Zwitserse Alpen zelfs te zien.

Het middagprogramma begon met der Fis Weltcup schifarhen waarbij alle leerlingen tijdens een slalom een zo snel mogelijk tijd moesten neerzetten. Niek Boverhof deed dit het snelst met een tijd van 18,4 sec, een ware toptijd!

De rest van de middag stond in het teken van het vrij skiën. Een ideale invulling voor de rest van middag waarbij de leerlingen aan elkaar konden laten zien hoe goed ze hebben leren skiën afgelopen dagen. Vaak was na de lessen de pijp wel leeg bij de meesten. Maar op deze middag kwamen er ongekende krachten vrij en moest de Feldberger bergdienst bijna letterlijk de leerlingen van de piste sturen omdat het al schemerig begon te worden. Er werd nog even onderhandeld met de liftbeheerder om deze toch nog even te laten lopen, maar helaas was deze onverbiddelijk en kwam er dus aan het ski avontuur van dit jaar een einde.

Een avontuur waarbij iedereen trots op zichzelf mag zijn voor hetgeen hij of zij bereikt heeft in 4 dagen! Want laten we wel wezen, als je nog nooit hebt geskied is het reuze knap dat je op het laatst geheel zelfstandig van de berg naar beneden kunt skiën. Wij als docenten zijn er trots op dat alle leerlingen hebben doorgezet, ook als ze het soms even wat minder leuk vonden. Een dikke pluim voor alle sportklassers is op zijn plaats.

Het avond programma bestond allereerst uit het alvast inpakken van de tassen en opruimen van de kamers. Vandaag kon bij de kamerinspectie de verdubbelaar inzet worden, waardoor je dubbele punten kon scoren bij onze eigen schoonmaakgoeroe herr Wiersma.

Hierna nog gezellig spelletjes doen of sporten en daarna weer onder de wol. De wekker gaat morgen nog even iets vroeger zodat op tijd aan onze terugreis kunnen beginnen.

Tot morgen!Dag 3 Een helse winterdag

 

Wat een dag. Woensdag 18 januari 2017 gaat de boeken in als de meest koude skidag in het bestaan van ons wintersportkamp. Sneeuwduinen, niet geopende skiliften en een gevoelstemperatuur van -24 graden Celsius. Brrrr... De hel van ’63 was er niks bij. En dat terwijl we waren gewaarschuwd door de gelijknamige video in de bus.

Maar met een paar extra broeken en shirts en daarnaast gezichtsbedekking waarmee je menig bank onherkenbaar kunt beroven was het uiteindelijk echt net te doen! Met bevroren snottebellen onder en aan de neus en met rijp in de haren kwamen de leerlingen zonder kleerscheuren de hellingen af. Dit gold helaas niet voor mevrouw Mosterman die door een iets te fanatieke snowboarder finaal onderuit werd gehaald, met als gevolg een erg pijnlijke schouder. Een warme hap in de vorm van hausgemachte Kaisersmarren deed ons goed.

De woorden van een oud marathonschaatser: “pannenkoeken krachtvoer” waren ook op ons van toepassing. Zonder blikken en blozen hebben we ook het middaggedeelte namelijk volbracht. Een ijzige topprestatie! ’s Avonds na het eten een keuzeprogramma (ballen in de Turnhalle, spielen im Tagesraum, Abendwanderung im Schnee onder begeleiding van de reus van het Zwarte Woud. En dan om 22.00 uur naar de slaapkamers voor een goede nachtrust. Op naar dag 4 met hopelijk een stralend zonnetje.Dagverslag dinsdag

 

Na een heerlijke nachtrust moesten we het merendeel van de sportmannen en sportvrouwen vanochtend wakker maken voor het ontbijt. Het leek er op dat het vandaag “Bijltjesdag” zou gaan worden. Door vermoeidheid van de voorgaande dagen, harde wind, sneeuw en vooral de lage temperatuur hadden wij het vermoeden dat er vandaag een aantal leerlingen zou zijn dat af zou haken. In het begin van de lessen moesten we inderdaad wel wat motiveren maar toch heeft iedereen goed doorgezet. Alle leerlingen hebben een afdaling meegemaakt en de ervaring van de werking van een skilift opgedaan.. Voor de meeste leerlingen was een tripje in de lift een rustmomentje en een vervoersmiddel naar de top van de berg. Voor de ander bleek het een ware nachtmerrie waarin je ondersteboven, achterstevoren of wellicht binnenstebuiten voortgesleept werd door een nietsontziende machine. 

De complimenten waren “Heute” besteed aan de leerlingen. Ze hebben onder zware en moeilijke omstandigheden laten zien dat het doorzetters zijn. Hiermee verdienen ze zeker een dikke pluim.

Na afloop van de skilessen hebben we de verjaardag van Verona en Daniël gevierd in een plaatselijke kroeg met een drankje en opzwepende muziek van DJ de Toren.. Ook staat de jaarlijkse Bingo met grote prijzen onder leiding van de Bingo Boer uit Beetgum op het programma.Verslag Zondag en Maandag

 

De dag begint vroeg deze zondag. Om 5.00 uur staat menig wekker op exploderen. Vele wekkers, behalve die van meneer Geerdink. Gelukkig komt dan tegen 7.30 uur het verlossende bericht dat meneer Geerdink de gordijnen open heeft maar dat zijn telefoon een frisse duik in de wasmachine niet overleefd heeft.

Iedereen zit op dat moment al in de bus en we rijden de snelweg al op. Gelukkig kan meneer Geerdink instappen bij de tweede chauffeur die later die ochtend vertrekt.

De bijnaam “Der Bomber aus Beetgum”, doelend op zijn snelheid op de piste vervalt hiermee en wordt verandert in “Der Verslafer aus Friesland”.

 

Na een verder prima verlopen reis kwamen we rond 17.00 uur in de jeugdherberg aan. Hier moesten de leerlingen nog even geduld hebben in de bus terwijl een paar docenten de het inchecken verder afhandelden. Gelukkig waren de kamers in orde, de bedden goed voor elkaar en was het er lekker warm.

Het was tijdens de voorlichting al verteld aan ouders en leerlingen maar een grote uitdaging was toch het opmaken van de bedden. Gelukkig waren de meeste leerlingen behulpzaam voor elkaar en hebben elkaar prima geholpen. Hierna volgde het halen van de ski-spullen en daarna lekker eten. De avond verliep vrij rustig. Waarschijnlijk had de reis met alle indrukken daarbij ervoor gezorgd dat de nachtrust redelijk werd benut.

 

Op maandag stonden de heren Geerdink en Wiersma om 7.30 uur op de eerste deuren te bonzen. De dag is begonnen! Op deze eerste dag gaan we starten met  skiën. Het aantrekken van de ski-schoenen blijkt een onderneming op zich. Met wat hulp van docenten lukte dit gelukkig ook nog. Wat een ervaring, pizzapunten maken, remmen, sturen, binnenski, buitenski, Duits voor “remmen”, Engels voor “weg daar bij die lift!” Het kan niet op. Ook de roze ski-schoenen van meneer Nijmeijer zijn een echte eye-catcher.

De meeste leerlingen hebben vanmiddag onder leiding van een instructeur een afdaling kunnen doen. Voor een enkeling was dit nog niet weggelegd, maar dat gaat morgen vast goed komen.

Na het avondeten was het tijd voor een stevig potje zaalvoetbal. Steeds 4-4 en na elk doelpunt moest de verliezer eruit. De heren Wiersma, Torensma (alias Jan Bruin), Geerdink en Nijmeijer hebben zich weer van hun beste kant laten zien. Weergaloze acties waren er te zien waardoor de OE’s en AA’s van de banken kwamen.

Straks lekker slapen, dan morgen fris weer op voor een goed vervolg.

 

Voor leuke foto’s en filmpjes verwijzen wij u graag naar de Facebookpagina van CSG Eekeringe.Bijlage bij dit bericht
Infoboekwintersportreis .pdf 662kb