Wintersportkamp Sportklas Feldberg 2018

Dagverslag Feldberg dag 4

De laatste dag zit er op. Het was een dag waarop de leerlingen normaal gesproken hun kunsten mogen vertonen in een reuzenslalom. Dit jaar ging deze helaas niet door in verband met code oranje. Tijdens de middagsessie regende het behoorlijk en hierdoor kwam de wedstrijdslalom te vervallen. Met deze snelheden zou de veiligheid van zowel deelnemer als in groten getale toegestroomd publiek in het geding komen.

Jammer genoeg hebben we deze week met drie leerlingen een bezoekje moeten brengen aan de dokterspost. Twee leerlingen waren “verletzt” aan de knie, een ander had een verstuikte duim. Gelukkig was de schade te overzien. Iedereen heeft een prima ski-indruk achtergelaten. Alle leerlingen hebben de piste op de laatste dag op eigen houtje kunnen bedwingen. Veel zweet en een enkele traan lagen hieraan ten grondslag.

Op de afsluitende avond hebben de leerlingen nog een spelletje kunnen spelen in de gemeenschappelijke ruimte. Hierna was het opruimen, de gebruikte ski-kleding in de tas en op bed om morgen op tijd uit de veren te komen en op de terugreis te gaan.

We zien de ouders en broertjes of zusjes graag morgen weer. We hopen op een veilige en voorspoedige reis, maar met een dijk van een chauffeur zal dit vast goed komen.Dagverslag Feldberg dag 3

 

Na een goede nachtrust was het vanmorgen weer vroeg dag. De dag begon zoals elke dag met een stevig ontbijt, althans die mogelijkheid was er. Het weer zag er vandaag een stuk beter uit dan gisteren. De temperatuur was een veel lager waardoor de neerslag niet nat was maar gewoon als sneeuw uit de lucht kwam en dat was geen probleem. De lessen werden weer met volledige toewijding ondergaan. Het niveau wordt snel hoger en de versnellingen op de piste waren niet te overzien. Hier en daar was er een valpartijtje waar de één wat meer schade aan overhield dan de ander. Een gekneusde duim, een verdraaide knie en een paar pijnlijke billen waren de optelsom van mankementen.

Na de laatste meters op de lange latten was het tijd voor een andere bezigheid in de sneeuw. De kroeg werd opgezocht en met het fenomeen “Apres ski” werd kennis gemaakt. Hierbij konden de voetjes van de vloer op de vrolijke klanken van dj The Tower. Toen de lichten eenmaal weer aangingen en de vrolijke noten langzaamaan uitstierven was het tijd om de jeugdherberg weer op te zoeken. Hier hebben we gegeten en een potje voetbal gespeeld. Dat de docenten hierbij uiteraard weer stevig de overhand hadden vond niet iedereen even leuk. Toch heeft iedereen het verlies prima geaccepteerd. Na deze laatste sportieve activiteit was het tijd voor een snelle douche en daarna lekker naar bed om de nodige uren rust te pakken voor de afsluitende dag op de lange latten.Dagverslag Feldberg dag 2

 

Vandaag is meer dan eens duidelijk geworden wat de kok voor ingrediënten gebruikt bij de maaltijd “bijltjesdag”.

 

Een grote lepel slaaptekort

Twee eetlepels vermoeide benen

Een teentje slecht weer

En tot slot een snufje vreemd eten (dus dat lust ik niet)

 

Vandaag was een zware dag. Met name de opgelopen vermoeidheid door slaaptekort en een inspannende eerste dag zorgden ervoor dat de succeservaring vandaag een stuk minder groot was. Daar kwam ook nog eens erg slecht weer bij. Door dit slechte weer, dat bestond uit regen, natte sneeuw en harde wind werden we nat en koud. Niet alle kleding bleek te voldoen aan de eisen die dit weer stellen. Ook waren er her en der leerlingen die geen shawl of bivakmuts mee hadden. Gelukkig bood de uitpuilende tas met reservemateriaal uitkomst.

 

Jammer genoeg hebben we vandaag eerder dan de bedoeling was de ski-lessen moeten staken. Onze leerlingen werden nat en het zicht was niet bijzonder goed te noemen. Ook zijn er helaas wat maatregelen genomen om de onrust op de kamers en in de krochten van Hebelhof te beperken. De  aanwezigheidsplicht in de gezamenlijke ruimte zorgt hierdoor overigens wel voor aloude spelavonden en veel gezelligheid. We hopen voor morgen op een betere moraal en beter weer.Maandag 15 januari 


Beste allemaal,

Hierbij het eerste dagverslag van de belevenissen in Feldberg.

 

Op zondagochtend om 6.30 uur waren alle leerlingen met hun ouders aanwezig op school. Onder het genot van een kopje koffie of thee stonden de ouders handenwrijvend te wachten tot hun kroost een laatste knuffel of kus kwam brengen. Na dit innemende ritueel waarbij deze puberjongens en meiden hun ouders een innige omhelzing brachten, konden we de busreis aanvangen. Zo voorspoedig als de aankomst en het vertrek vanaf school ging, zo voorspoedig ging ook de reis. Buschauffeur Kees wist het rechterpedaal goed te vinden waardoor we om 17.00 uur uit de bus konden stappen en in konden checken in de jeugdherberg.

Na het uitpakken van de bus moest iedereen zijn ski-materiaal op gaan halen waarna we konden eten. We werden halverwege één van de pistes verwend met een lekker patatje en een heerlijke schnitzel.

 

Na een redelijk goede nachtrust, waarbij de begeleiding af en toe een paar mensen tot de orde moest roepen, konden we aan het ontbijt komen en lekker wakker worden.  Hierna begon het spannende avontuur van het skiën. Eerst werden de groepen ingedeeld en gecontroleerd of de ski-materialen goed aangetrokken waren. De eerste meters waren al snel een feit. De ene leerling ging vlot door de methodisch stappen van het skiën, de ander had er meer moeite mee. Gelukkig mocht iedereen op eigen niveau aan het werk en zo plezier beleven aan deze heerlijke activiteit.

 

Bij het schrijven van dit stukje zijn we in afwachting van de avondmaaltijd. Wat hierna nog gaat volgen kunnen jullie morgen lezen in een nieuw dagverslag.Bijlage bij dit bericht
Infoboek wintersportkamp 2018.pdf 770kb