Veelgestelde vragen over de huidige situatie

De school is weer open! Het is fijn om alle leerlingen en medewerkers weer in het schoolgebouw te ontmoeten. We moeten nog steeds rekening houden met maatregelen om mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hoe wij hier op school mee omgaan leest u hieronder.

 1. Voor wie geldt de 1,5 meter afstand maatregel?
  Leerlingen hoeven onderling geen afstand te houden. De 1,5 meter afstand geldt wel tussen leerlingen en medewerkers en medewerkers onderling. Als iedereen rechts houdt, is de doorstroming beter en is afstand houden gemakkelijker.
 2. Ik ben ziek. Hoe meld ik dat?
  Als je ziek bent, meldt je ouder/verzorger je ziek. Dit kan via de Magister app of telefonisch. Bij corona-gerelateerde klachten in het huishouden, meld je je niet ziek, maar nemen je ouder(s)/verzorger(s) wel contact op met school. Zie vraag 3.
 3. Wanneer blijf je thuis?
  Thuisblijven en niet heel ziek zijn is natuurlijk best gek. Om eventuele verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vragen we je in de volgende gevallen wél thuis te blijven:
  • een combinatie van hoesten, neusverkoudheid, plotseling verlies van reuk en/of smaak;
  • koorts bij jezelf of een van je huisgenoten;
  • jij wacht op de uitslag een coronatest;
  • een huisgenoot wacht op een coronatest en heeft koorts en/of is benauwd;
  • na terugkeer uit een gebied waar het reisadvies oranje voor geldt.
 4. Moet je je ziekmelden bij klachten?
  Als je thuis moet blijven omdat je aan een van de punten bij vraag 3 voldoet, dan is dat niet automatisch een ziekmelding. Bij verkoudheidsklachten ging je anders ook gewoon naar school. Omdat dit nu niet mag, vragen we je ouders/verzorgers om jou telefonisch af te melden. De baliemedewerker registreert jouw afwezigheid wel in Magister. Omdat je klachten hebt, is het advies om je te laten testen. Als een coronatest aantoont dat je niet besmet bent met het coronavirus, dan mag je weer naar school.
 5. Wanneer moet een leerling naar huis?
  Bij genoemde verschijnselen bij punt 3 zullen wij contact opnemen met thuis. In overleg met thuis besluiten we of een leerling naar huis moet. Bij koorts en benauwdheid zullen we ook eventuele broertjes of zusjes na overleg naar huis sturen.
 6. Hoe kan ik thuis aan de slag met school?
  Als je uit voorzorg niet naar school komt, dan kun je gewoon verder met het schoolwerk:
  • Huiswerk vind je in Magister;
  • Je mag docenten mailen met vragen;
  • Bij onlinelessen door docenten die uit voorzorg thuiszitten, kun je via Teams meedoen.
 7. Mag ik naar school als de uitslag van de coronatest negatief is?
  Als een coronatest aantoont dat je niet besmet bent met het coronavirus, dan mag je weer naar school.
 8. Wat gebeurt er als een docent corona-klachten heeft?
  Ook docenten en andere medewerkers die klachten hebben die passen bij het coronavirus mogen niet op school komen. Als een docent uit voorzorg thuis moet blijven, proberen we de les online door te laten gaan. Als de les online doorgaat, ga je gewoon naar het lokaal waar je anders ook les zou hebben. In principe kun je altijd verder werken met het schoolwerk dat klaar staat in Magister. In de agenda van Magister zie je of een les online gegeven wordt of uitvalt.
 9. Wat gebeurt er als er corona is geconstateerd bij een leerling of een docent?
  Er wordt z.s.m. contact opgenomen met de GGD en in overleg met de GGD worden de vervolgstappen bepaald. In de meeste gevallen zal de school gewoon open blijven voor de andere leerlingen en zal de GGD bepalen welke leerlingen en/of collega’s benaderd moeten worden voor een bron- en contactonderzoek.
 10. Gaan de ouderavonden door?
  Alleen de ouderavond van klas 1 VMBO is in aangepaste vorm doorgegaan. De verdere eerste contacten tussen de ouder(s)/verzorger(s) en de mentoren/coaches vinden deze weken plaats tijdens de Meet & Greet gesprekken.
 11. Welke maatregelen gelden er nog meer binnen de school?
  Iedereen die de school binnenkomt moet de handen ontsmetten. Bij het binnen gaan van de lokalen moeten ook de handen ontsmet worden. Iedereen houdt rechts aan in de gangen. Bezoekers dienen zich te melden bij de balie/conciërge.
 12. Hoe zit het met de ventilatie?
  Op dit moment worden binnen de gebouwen de deuren en ramen zo veel en zo vaak als mogelijk tegen elkaar open gezet. We vragen leerlingen ook om daar rekening mee te houden door een extra trui of vest mee te nemen. Er lopen daarnaast op dit moment ook onderzoeken op beide locaties naar de ventilatie en de mogelijkheid en capaciteit van luchtverversing.

Brieven aan ouders/verzorgers

 

Posters
thumbnail of Poster_regels_in_de_school_NL thumbnail of Posters_regels_in_het_klaslokaal_NL

bg bottom eekeringe