Cultuurklas

Om meer mogelijkheden te bieden aan leerlingen die graag creatief bezig zijn en zich hierin willen ontwikkelen, starten we in 2020 een cultuurklas voor de onderbouw.
Er zullen voor deze cultuurklas twee extra uren op het lesrooster komen te staan. Hierdoor kunnen leerlingen volop creatief bezig zijn, waarbij ze de gelegenheid krijgen zich te oriënteren op verschillende kunstdisciplines. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: beeldend (graffiti, beeldhouwen), muziek (band, koor), multimedia (film en fotografie), podiumkunsten (theater, dans) en werken aan een thema of voorstelling.

Het team van onze school is blij dat de cultuurklas wordt neergezet, zodat er een inhoudelijke impuls gegeven kan worden aan de kunstvakken. De extra kunstdisciplines en technieken zullen aangeboden worden door vakdocenten en gastdocenten.

De cultuurklas kan een goede voorbereiding zijn op beroepsopleidingen in de creatieve sector. Denk hierbij bijvoorbeeld binnen het MBO aan de opleiding Artiest of aan het Cibap Zwolle -  vakschool voor verbeelding.

Inschrijven voor de cultuurklas
Op het aanmeldingsformulier kan de keuze voor de cultuurklas worden aangegeven.

Kosten cultuurklas
De kosten voor schooljaar 2020-2021 zijn 90 euro. Daarnaast wordt een eigen bijdrage gevraagd van 150 euro voor een driedaagse excursie naar een culturele stad in Nederland. Deze excursie is facultatief.

Ouders gaan hiermee akkoord op het moment dat ze hun zoon/ dochter aanmelden. Gespreid betalen is mogelijk, maar dit moet wel schriftelijk gemeld worden bij de administratie van de school.

bg bottom eekeringe