Doorlopende info m.b.t. coronavirus

Bijgewerkt op donderdag 16 april om 10.00 uur
CSG Eekeringe en RSG Tromp Meesters Stationsstraat zijn gesloten t/m 28 april 2020 in verband met het coronavirus. Wij begrijpen dat deze bijzondere situatie allerlei vragen kan oproepen. Wij doen ons best om deze vragen zo snel en zorgvuldig mogelijk te beantwoorden. Op deze pagina beantwoorden wij alvast een aantal vragen. Belangrijke informatie ontvangen leerlingen en ouders/verzorgers ook via e-mail van dhr. Groenewoud, dhr. Caria, dhr. Vossebelt en dhr. Wouda.

Vragen
1. Tot wanneer is de school gesloten?
De scholen zijn gesloten tot en met 28 april. Dit heeft de overheid besloten. Aansluitend is het meivakantie tot en met 5 mei. Op 21 april horen we of de scholen op 6 mei weer open mogen.

2. Hoe ronden de leerlingen het schoolexamen af?
Op dinsdag 17 maart hebben we een brief gekregen van de minister over de schoolexamens. De schoolexamens zijn de toetsen en de opdracht die in het PTA staan. In die brief gaf de minister aan dat we leerlingen die dit jaar eindexamen doen, op school mogen laten komen om toetsen te maken. Natuurlijk zijn daar wel allerlei voorwaarden aan verbonden. Voor het afnemen van de schoolexamens gelden natuurlijk ook de richtlijnen van de RIVM. Dit betekent dat een zieke leerling, of een leerling met klachten (zoals hoesten, koorts, kortademigheid, etc.) niet op school mag komen. Leerlingen en ouders/verzorgers zijn middels mail geïnformeerd over de gemaakte afspraken rondom het maken van schoolexamens.

3. Gaat het Centraal Examens door?
Op dinsdag 24 maart is bekend gemaakt dat het Centraal Examen dit jaar niet door zal gaan. De schoolexamens gaan wel door en de periode waarin dit mag, is verruimd.

4. Wanneer is een leerling geslaagd?
Alle ouders/verzorgers en leerlingen van de examenklassen hebben woensdag 15 april bericht ontvangen met daarin de slaag- zakregeling en een planning van belangrijke data.

5. Heb ik straks een achterstand, zodat ik niet over kan naar het volgende schooljaar?
Alle leerlingen kunnen thuis aan de slag met de ontvangen opdrachten via de digitale weg. Op afstand doen we ons uiterste best om de leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Half april zal er meer bekend worden gemaakt over bijvoorbeeld de overgangsnormen in deze bijzondere periode.

6. Is de school bereikbaar?
De school is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 14.00 uur. Daarnaast kunt u altijd mailen en doen wij ons best om de mail zo spoedig mogelijk te beantwoorden. De diverse mailadressen zijn te vinden op de website van de school.

7. Mogen de leerlingen op school komen om spullen op te halen?
Wanneer er nog iets noodzakelijks is achtergebleven, kunnen we overleggen of het mogelijk is dat dit wordt opgehaald. Als u een mail stuurt naar school, kunnen we kijken wat we voor u kunnen betekenen.

8. Hoe moeten de leerlingen thuis aan de slag?
Alle leerlingen en ouders/verzorgers hebben via mail informatie gekregen over de manier van werken de komende periode. Mocht het niet lukken, of mochten er vragen zijn, neem gerust contact op met school. We helpen graag!

9. Hoe verzorgt de school opvang voor leerlingen met ouders in vitale beroepen?
School verzorgt opvang voor leerlingen met ouders in vitale beroepen. Mocht u gebruik willen maken van deze opvang, dan vragen wij u contact op te nemen met school, zodat we met elkaar in overleg kunnen over het aanbieden van passende opvang en ondersteuning.

10. Hoe krijg ik hulp bij computerproblemen?
De leerlingen maken op dit moment veel gebruik van het werken met de laptop. Natuurlijk kan het gebeuren dat iets niet lukt of niet voldoende werk. Het is handig om dit vlot aan te geven bij de mentor/docent, zodat we je snel kunnen helpen met het zoeken naar een oplossing. Mocht dit onvoldoende lukken, neem dan tijdig contact op met systeembeheer voor ondersteuning op ICT-gebied op afstand.

11. Gaan de stages door?
De stage die dit jaar gepland staan, gaan niet door.

Belangrijke websites:
https://www.rivm.nl
https://ggdijsselland.nl

bg bottom eekeringe