Sportklas

Informatie
Om tegemoet te komen aan de vraag van leerlingen en ouders om meer aan sport te kunnen doen op school, zijn we in 2012 gestart met een sportklas voor de onderbouw. Met 2 extra lesuren sport op het lesrooster van de sportklasleerlingen wordt invulling gegeven aan deze vraag. Op deze manier kunnen de leerlingen nog meer met sportief bewegen bezig zijn en krijgen ze ook ruim de gelegenheid zich te oriënteren op verschillende sporten. Natuurlijk de bekende sporten, maar ook de voor scholieren minder gangbare sporten zoals schermen, judo, duiken, zeilen, surfen, paardrijden en skiën.
De leerlingen die aankomend jaar starten in de sportklas, kunnen in de bovenbouw, in klas 3 en 4, Lichamelijke Opvoeding als examenvak kiezen. Voor leerlingen die graag veel met sport bezig zijn, is dit een aantrekkelijke optie. Het team van CSG Eekeringe is blij dat sportklassen in Steenwijk op deze manier kunnen worden neergezet en dat met het aanbieden van sportklassen opnieuw een impuls gegeven wordt aan het schoolbeleid dat naast gezonde voeding ook graag ruimte biedt voor meer bewegen door jongeren.

De sportklas, en de mogelijkheid aansluitend in klas 3 en 4 te kiezen voor LO als examenvak, kunnen zorgen voor een goede voorbereiding op beroepsopleidingen binnen de sector Sport en Bewegen. Deze sportopleidingen kunnen in het MBO en op het CIOS gevolgd worden.

Inschrijven voor de sportklas
Wat moet je doen om je in te schrijven?
Je ouders kunnen dit aangeven op het aanmeldingsformulier dat ze via de basisschool ontvangen.

Kosten sportklas
Voor het verplicht aan te schaffen kledingpakket wordt éénmalig een eigen bijdrage gevraagd van €125. Deze kleding wordt twee jaren gebruikt.
Het pakket bestaat uit:
- 1 trainingspak
- 2 shirts
- 1 sweater
- 1 short
- 1 sporttas

Alles voorzien van een logo van de school. Dit bedrag zal voorafgaand aan de start van het nieuwe schooljaar worden geïnd.
Daarnaast wordt er een eigen bijdrage gevraagd voor de survival- en winteractiviteit in klas 1 en 2 deze bedraagt €200 per kamp.
Ouders gaan hiermee akkoord op het moment dat ze hun zoon / dochter aanmelden.
Gespreid betalen is mogelijk, maar dit moet wel schriftelijk gemeld worden bij de administratie van de school.

Sportklas 1
- Informatieboekje
- Sportklas 1 - Blok 3

Sportklas 2
- Sportklas 2 - Blok 3

Wintersportkamp 2020
- Infoboek wintersportkamp 2020

bg bottom eekeringe